Omáčka na špagety – tuňákovo-smetanová

Jelikož je zima, naše oblíbená rajčatová omáčka je out. Když jsem dneska viděl cenu rajčat, říkal jsem si, kdo to asi bude kupovat. 60,- Kč je fakt moc za něco, co je navíc spíše o vzhledu než o chuti. O té si to může nechat jen zdát. Hledal jsem proto nějakou vhodnou náhradu a na Labužníkovi (labuznik.cz) jsem narazil na recept na tuňákovo-smetanovou omáčku na těstoviny.    

Mimochodem, pokud budete nějakou omáčku hledat, vynechejte cca 3 první stránky na google, který vám poskytne maximálně návod na omáčku s kečupem, točeným salámem, atd. Recept, který tu dneska napíšu je vynikající a navíc není drahý. Sám jsem byl překvapen chutí tuňáka, kterého moc nejím.

Suroviny

  • 1 konzerva tuňáka v oleji – nekupujte drť, kupte si kousky
  • 1/2 kelímku smetany na šlehání
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu (my nahrazujeme Grand Moravia, v centru OV je konečně prodejna a není v ní drahý oproti super/hyper marketům)
  • špetka soli
  • špagety (díky p. Vaňkovi a jeho peklu na talíři jsme zkusili místo špaget panzani, koupit barilu a opravdu je to jiný level, navíc je cena stejná)

Postup

Olej z konzervy slijeme do rendlíku a mírně zahřejeme. Přidáme prolisovaný česnek společně s tuňákem a velmi krátce osmahneme. Přilijeme smetanu, osolíme a za stálého míchání necháme smetanu zredukovat. Nakonec do omáčky přimícháme nastrouhaný sýr a promícháme.

Podáváme s uvařenými špagetami a nastrouhaným sýrem.

tunakovo-smetanova-omacka


Autor

Radek

Bývalý učitel, toho času programátor web aplikací v zaměstnaneckém poměru, affilák, otec dvou malých rošťáků Tomáška a Vašíka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *