Recept: Domácí nudle

Proč si neudělat domácí nudle? Je to tak jednoduché a přitom budete vědět a hlavně vidět, co dáváte svým blízkým k jídlu. Tak s chutí do toho a půl máme hotovo.

Suroviny

  • polohrubá mouka
  • vejce (2 a více)
  • trošku vody

Postup

Na vál si nasypete mouku, do důlku přidáte 3 vejce, trošku vody a zaděláte těsto, které by nemělo být ani řídké, ani husté, tak akorát. Udělané těsto vytvarujte do bochánku a přikryjte utěrkou.
Dále je potřeba těsto vyválet na tenkou placku. Já si raději těsto vyválím přes strojek, mám jistotu, že všechny pláty jsou stejně široké. Poté je potřeba nechat pláty přeschnout, aby se dobře krájely. Přes mlýnek nudle nekrájím, přijdou mi příliš široké a pak to stejně musím krájet, protože jsou moc dlouhé. Postupuji tak, že na sebe dám dvě proschlé placky (musí být proschlé tak akorát, aby se při krájení nelámaly) a krájím na svou „šířku“.
Nakrájené nudle je ještě potřeba usušit. Někde v teple, rozprostřené na utěrce. Osobně mám nejraději léto, to je za jedno odpoledne usušeno. Nudle rozprostřu pěkně venku a sluníčko s větrem udělají své. Jen musím dát pozor na Tomáška – chodí uždibovat.

Autor

Lída

Chemik, toho času na mateřské dovolené s dvěmi caparty - Tomáškem (5 let) a Vašíkem (2 roky).

Jedna myšlenka na “Recept: Domácí nudle”

  1. možete dať na seba aj 5 plátov naraz a je to rýchlejšie, tak to robím ja a krájam ešte tenšie.
    Keď ich ľudia krájajú strojkom, tak si ten plát narežú na takú dĺžku akú chcete a dávaju do strojku tie časti plátu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *